MENU

Service en onderhoud

Service

Iedere bouwmachine bestaat uit bewegende delen, elektronica en software om alles aan te sturen. Deze mechanieken en systemen hebben onderhoud nodig. Dit kan preventief zijn, maar ook correctief oftewel bij storingen. Libacon repareert bouwmachines zowel in de werkplaats als op locatie. Voor ons begint service bij het uitgangspunt dat de machinist prettig en continu kan draaien.

Service is dus niet alleen storingen verhelpen, maar ook het optimaliseren van het gebruik van de machine.

Wat kan Libacon voor jou doen?

Neem contact op

Onderhoud

Periodiek onderhoud plegen zorgt voor een langere technische levensduur van een machine. Daarnaast bevordert het ook het werkplezier van de machinist. Want een goed onderhouden machine draait nu eenmaal veel fijner. Libacon voert onderhoudsbeurten volgens een standaard protocol uit. Hiermee zorgen we dat alle punten tijdens een beurt worden meegenomen.

Heb je twijfels bij de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant of mis je de onderhoudsinstructies? Laat je door ons adviseren over het onderhoud van de machine.

Wil je onderhoud inplannen?

Neem contact op

Machine optimalisatie

Elke machinist loopt er wel eens tegen aan. De machine heeft dat ene rare hupje met afwerken of jouw machine tilt lasten niet zoals het zou moeten.

Technisch is heel veel te verklaren, alleen dat moeten we aantonen door middel van de machine door te meten. Deze gegevens moeten vervolgens worden vergeleken met de originele machine data. Wijkt het niet van fabrieksgegevens af dan is er zaak om samen met de gebruiker van de machine het gesprek aan te gaan van ‘wat moet de machine gaan doen’ en ‘kan dit met deze machine’. 

Hoe gaan we te werk:

  • We starten met meekijken met de machinist;
  • Vervolgens sluiten we diverse testmeters aan op de machine:
  • Dan vergelijken we de gemeten waarde met fabrieksgegevens;
  • We stellen de machine af en maken eventuele aanpassingen aan machine.

Na een afgesproken tijd nemen wij contact op met de gebruiker of de machine nog aan de wensen voldoet of er misschien nog een klein fijn tuning nodig is.

Wat kan Libacon voor jou optimaliseren?

Neem contact op